T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BÜYÜKÇEKMECE - Akçansa Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu

Erasmus+

Okulumuz  01/09/2017 - 30/08/2019 tarihleri Arasında 3 adet Erasmus+ KA 219 Stratejik ortaklık projesi yürütmektedir.  

 

PROJELERİMİZİN GENEL HEDEFLERİ

Akçansa Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’nun katıldığı her üç projenin sonunda yerel, bölgesel, ulusal ve Avrupa boyutunda, katılımcılar üzerinde bazı etkilerin gerçekleşmesi beklenmektedir. Bu etkilerden en temel olanı öğrenci ve öğretmenlerin dilsel, sosyal ve mesleki anlamda becerilerini geliştirmektir. Özellikle öğrenciler hem yurt dışında hem de yurtiçinde birçok sunumlar yapacaklar, aktiviteler sonucunda elde ettikleri ürünleri sergileme fırsatı bulacaktır. Öğrenciler yurtdışında İngilizce sunumlarını yaparken hem İngilizce konuşma becerisini geliştirecekler hem de yabancı topluluk önünde kendini ifade becerisi kazanacaklar. Bu fırsat onlara benlik saygılarını ve özgüvenlerini geliştirmelerini sağlayacaktır. "Ben yapabilirim" duygusunu kazanmış bir öğrencinin bu özgüveni, okul hayatının yanı sıra ileride iş hayatına ve aile hayatına da yansıyacaktır. Okul hayatlarında sürekli bilgi almaya alışkın olan öğrenciler,  bu proje ile çevresindeki kişileri eğitecekler. Öğrenciler içselleştirdikleri çevresel konuları yaygınlaştırarak, bu konular hakkında akranlarına ya da kendilerinden büyük kişilere bilgi verecekler. Başarı hazzını tadarak, savundukları konuyu başkalarına ifade etme becerisi kazanacaklar. Ayrıca öğrenciler kendi aktivitelerini yürütürken, yurtdışındaki kişilerle iletişim kurarken çeşitli bilgi iletişim araçları kullanacaklar. Bilmedikleri ve ihtiyaç duyduğu teknolojileri öğrenmek durumunda kalacaklar. Bu öğrencilerin ICT kullanma becerisini geliştirecektir. Henüz yurtdışına çıkmamış, farklı kültürlere tanışmamış öğrenciler, farklı kültürden insanlar ile iletişim kurmak onulan sosyal becerilerine katkı sağlayacaktır.

Bu projeler ile Öğretme mesleği kariyerinin daha çekici hale getirilmesi; öğretmenlerin sınıf içi çeşitlilik ile başa çıkma konusunda desteklenmesi; öğretmenlere işbirlikçi ve yenilikçi uygulamaları benimsemeleri hususunda destek verilmesi ve eğitimde liderlik rolünün güçlendirilmesi amaçlanmaktadır. Bu projede öğretmenler de aktif katılım sağlayacaklar. Kendi okulları içerinde disiplinler arası çalışacaklar, farklı branştan öğretmenler ile işbirliği içerisine girecekler. Gerek yurt içindeki faaliyetlerde gerekse yurt dışındaki faaliyetlerde ise diğer ülkelerdeki öğretmenler ile işbirliği yaparak; aynı konu üzerinde, uygulanan farklı öğretim yöntem ve teknikleri tanıyacaklar. Kültürler arası etkileşime girecekler ve farklı bir perspektiften bakarak, kişisel ve mesleki becerilerini geliştirme fırsatı bulacaklar. Öğretmenler, yaratıcı düşünme becerilerini, sosyal becerilerini, iletişim becerilerini, ICT kullanım becerilerini geliştirecekler.

 

Bu projeler, herkesin eşit fırsatlar ve düzgün yaşam standartlarına sahip olduğu, çeşitliliğin bölücü değil bir güç kaynağı kabul edildiği, karşılıklı saygı ve yardımlaşmaya dayalı bir toplum olma yolunda atılmış bir adım olarak görebiliriz. Bu proje, Ekonomik ve sosyal güçlük çeken ya da herhangi bir sağlık problemi yaşayan dezavantajlı öğrencileri faaliyetlere dahil ederek sosyal dışlanma, ırkçılık, yabancı düşmanlığı gibi olumsuzlukların önlenmesine yardımcı olacaktır. Farklı olanı kabullenme, "diğerlerine" karşı saygı ve hoşgörü değerlerine sahip yeni nesillerin yetişmesinde rol oynayacaktır.

01-02-2018


Proje 1: WHAT ABOUT YOUR BLUE?

Koordinatör Ülke: Türkiye (Akçansa Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu)

Bu projenin amacı; öğrencilerimizi su kaynaklarının verimli kullanımı konusundaki sorunlara duyarlı, araştıran ve çözüm üreten bireyler haline getirirken, çevremizdeki insanların da bu konuda ki farkındalık düzeylerini arttırmaktır. Bu proje ile öğrencilerimizi eğitmenin yanı sıra öğrenciler aracılığı ile velilere, çevre halka, yerel yönetimlere ulaşıp, öğrenci faaliyetleri ile dikkatlerini çekmeyi hedefliyoruz. Hedef kitlesi 10 -14 yaşında ki öğrenciler ve farkındalık yaratabileceğimiz tüm çevre halktır. 

Partner Ülkeler: Italya, İspanya, Letonya, Polonya, Portekiz, Slovenya, Romanya

 

 

PROJE 2 : LET´S BE A RAİNBOW!

Koordinatör Ülke: Romanya

Projemizin amacı günlük yaşama insani değerleri taşımaktır. Katılımcıların olumlu sosyal beceriler kazanmasını, karşılıklı saygı, hoşgörü ve empati duygularını geliştirmesini hedeflemekteyiz. Bizim isteğimiz gençlere farklılıklara rağmen hepimizin insan olduğu ve aynı eşit haklara sahip olduğumuzu öğretmektir. Farklılıklarımızın bizi ayırmadığı aksine bizi zenginleştirdiğini göstermektir. Ortak tüm ülkelerin okulları arasındaki bu işbirliğini sağlayarak bu evrensel hedefimizi gerçekleştirmeyi umut ediyoruz. Bunun yanı sıra bu proje ile tüm katılımcıların dilsel, sosyal ve dijital becerilerini geliştirmek, yaratıcılığı, iletişim ve takım çalışmasını ilerletmeyi amaçlamaktayız.

 

Partner Ülkeler : Türkiye, İtalya, İsviçre, Portekiz

 

PROJE 3: YOUNG ENTREPRENEUR IN ACTION

Koordinatör Ülke: Hırvatistan

Bu projenin amacı; çocukların girişimcilik ruhunu uyandırarak, risk alma, para kazanma, para harcama, yatırım yapma kavramlarını içselleştirmelerine yardım etmek ve bu kavramları günlük yaşamlarına yansıtmaları konularında onlara yardımcı olmaktır.

 

Bu proje ile paranın ne olduğunu, bir bütçeyi nasıl planlayacaklarını, nakit akışını nasıl kontrol etmesi gerektiğini öğretmek, finansal okuryazarlık becerilerini geliştirmek; tüm kaynakların kullanımında tasarruf, sorumluluk bilinci geliştirmek, çocukları ailelerinde, arkadaşlarıyla, sınıfta, toplulukta inisiyatif kullanmaya teşvik etmek hedeflenmektedir.

Partner Ülkeler: Çekya, Hırvatistan,Türkiye, İtalya Portekiz, 


01-02-2018
01-02-201801-02-2018

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.11.2017 - Güncelleme: 12.12.2019 14:31 - Görüntülenme: 1075
  Beğen | 9  kişi beğendi