Etiket Sonuçları: Etik

Ağu

Okulumuz Bilişim Teknolojileri öğretmeni Gülşah Çetin ve öğrencilerinin 2021-2022 egitim öğretim yılında çalışmalar yürüttükleri 4  eTwinning projesinden Ulusal Kalite Etiketi başvurusu sonucunda sevindirici haberler gelmiştir.

2020-2021 eğitim öğretim döneminde okulumuz öğretmenleri Leman Çıtak (Matematiğin Sesi) ve Gülşah Çetin(Design and Produce with Code for a Green World, We Code Life, We Learn by Coding) tarafından yürütülen eTwinning projeleri 1 Haziran 2022'de İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen törende kalite etiketleri ile ödüllendirilmilştir. Ayrıca okulumuz Ulusal Kalite Etiketi Levhası almaya hak kazanmıştır.

2021-2022 eğitim öğretim yılında yürütülen 6 eTwinning projesinde görev alan öğretmen ve idarecilerimizle okulumuz eTwinning duvarı hazırlanmış ve okul kalite etiketi levhamız da duvara asılmıştır. Bu sene yürütülen eTwinning proje faaliyetlerinde görev alan öğretmenlerimiz:

1. Gülşah Çetin(Dive into Amazing World of Artificial Intelligence, Arduino by Tinkercad, The Secret Garden of Numbers, Be Active with Web 2.0)

2. Leman Çıtak(The Secret Garden of Numbers)

3. Serap Yanardağ(Let's Explore The World of Techonology, The Secret Garden of Numbers)

4. Zeynep Ölmez(Arduino by Tinkercad)

5. Nezahat Kanlı (Göçmen Çocuklar Türkçe Dersinde)

6. Arzu Toraman (Göçmen Çocuklar Türkçe Dersinde)

Okulumuzda 2020-2021 eğitim öğretim yılında yürütülen Design and Produce with Code for a Green World ve We Code Life, We learn by Coding eTwinning projelerinden okulumuz bilişim teknolojileri öğretmeni Gülşah Çetin kalite etiketini 1 Haziran 2022 de düzenlene törende almıştır. Okul Kalite Levhamizi da teslim alarak, okulumuza yeni bir başarı daha getirmiş bulunmaktayız.

Okulumuzda yürütülen ve kalite etiketi alan eTwinning projelerinden Matematiğin Sesi, We Code Life, We Learn by Coding ve Design and Produce with Code for a Green World öğrenci başarı belgeleri takdim edilmiştir.

2020-2021 eğitim öğretim yılında okulumuz kuruculuğunda yürütülen Design and Produce with Code for a Green World eTwinning projemiz Ulusal Kalite etiketi ile ödüllendirilmiştir. Emeği geçen bütün öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz. ETwinning Europe eTwinning İSTANBUL eTwinning Türkiye eTwinning 100

Tem

Kurucusu olduğumuz We Code Life, We  Learn By Coding eTwinning Projemiz,  Moldova Cumhuriyetinden ortağımız Anna Maria'nın başvurusu doğrultusunda Kalite Etiketi almaya hak kazanmıştır.

We code life we learn by coding projemizin amacı scracth blok tabanlı kodlama programlarını öğrencilere tanıtıp, öğrencilerin kodlama ve tasarlama gibi 21. yüzyıl becerilerini kazanmasını amaçlamaktayız. Web 2.0 araçları ile zenginleştirilmiş ders içeriklerimizle farklı ülkelerden öğrencilerle farklı branşlarla çalışarak ortak oyunlar ve işbirlikçi çalışmalar yaparak disiplinlerarası yaklaşım proje genelinde kullanılmıştır

Tem

İnternet Etiği

Etik ile ahlak kavramı çoğu zaman birbirine karıştırılır. Etik, doğru ve yanlış eylemin teorisi, ahlak ise onun pratiği gibi düşünülebilir.(Billington, 2011:46). Etik, felsefenin bir dalı olup, sergilediğimiz davranışların hangileri doğru, hangileri yanlış gibi ahlaki sorular ve sorunlar üzerine akıl yürütür. İnternet etiği ise, internet üzerinde iletişimde bulunurken doğru ve ahlaki olan davranışlar ile yanlış ve ahlaki olmayan davranışları belirleyen kurallar bütünüdür.