T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BÜYÜKÇEKMECE - Akçansa Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu

Etiket Sonuçları: internet

May

Şbt

Güvenli İnternet günü kapsamında duyurularımız okul web adresinden, sosyal medyadan, ebadan ve veli gruplarından yapılmıştır. Okulumuzda yürütülmekte olan projeler ile desteklenmiştir.

Ock

Ock

İnternet Etiği

 

Etik ile ahlak kavramı çoğu zaman birbirine karıştırılır. Etik, doğru ve yanlış eylemin teorisi, ahlak ise onun pratiği gibi düşünülebilir.(Billington, 2011:46). Etik, felsefenin bir dalı olup, sergilediğimiz davranışların hangileri doğru, hangileri yanlış gibi ahlaki sorular ve sorunlar üzerine akıl yürütür. İnternet etiği ise, internet üzerinde iletişimde bulunurken doğru ve ahlaki olan davranışlar ile yanlış ve ahlaki olmayan davranışları belirleyen kurallar bütünüdür.

Ock

AKÇANSA FATİH SULTAN MEHMET ORTAOKULU E-GÜVENLİK POLİTİKASI

1.      Okulumuzda ders anlatımı yapılan her sınıfta ve diğer etkinliklerin yapıldığı (toplantı, seminer, v.b.) her yerde etkileşimli tahta ve Fatih internet erişim ağı vardır. Ders anlatımlarında eba eğitim portalından sıklıkla yararlanılmaktadır. Fatih internet erişim ağı, ağ güvenlik filtresiyle kullanılmaktadır.

 

2.      Okulumuzda öğretmenler odası, idari odalar, zümre odaları ve diğer ortamlarda da internet erişimi Fatih ağı sayesinde sağlanmaktadır. Fatih ağının güvenlik filtresi kullanılmakta ve virüs programlarıyla denetim altında tutulmaktadır.

 

3.      Okulumuzda etkileşimli tahta ve diğer teknolojik araçların kontrolü başta Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni tarafından kontrol edilmekte ve diğer öğretmenlerden gelen sorunlar olduğunda anında müdahale sağlanmaktadır.

 

4.      Etkileşimli tahtalarda KİLİT yazılımı kullanılmakta, bu sayede öğrencilerin öğretmen eşliğinde kullanılması sağlanmaktadır.

 

5.      Okulumuzun MEB tarafından sağlanan sadece bir internet sitesi bulunmaktadır. Ayrıca okullumuzun instagram, facebook gibi sosyal medya hesapları bulunmakta bu ortamlardaki paylaşımlar idari kontrolle yapılmaktadır.

 

6.      Rehberlik servisi tarafından, tüm sınıflara düzenli olarak, BİT bağımlılığı, BİT'nin doğru ve güvenli kullanımı, Siber Zorbalık gibi konularda seminerler tertiplenmektedir. Bu seminerler BİT uzmanları ve /veya emniyet görevlileri tarafından verilmektedir.

 

7.      Okulumuzda Bilgisayar Bilimi Dersi kazanımları gereği ETİK, GÜVENLİK, TOPLUM ünitesinde tüm 5. ve 6. sınıflara internet etiği, güvenli internet kullanımı, sosyal medya kullanımı, dijital dünya, dijital vatandaşlık, e-portfolyo, e-Güvenlik gibi konuları derslerinde işlemektedirler.

 

8.      Okulumuzda BİT doğru ve güvenli kullanımı ile ilgili panolar bulunmakta ve gerekli olduğunda bu panolar güncellenmektedir.

 

9.      Okulumuzda etkileşimli tahtalar, fatih erişim ağı ve eba eğitim portalı kullanımının yoğun olması nedeniyle zümre öğretmenleri ile tarafından her zümrede BİT'nin doğru ve güvenli kullanımı, yapılan alıntıların derslere ve ödevlere aktarımı(kaynak kullanımı) ile ilgili kararlar alınmakta ve öğrenciler bu yönde bilgilendirilmektedir.

 

10.   Okulumuzun öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen Siber Zorbalık, BİT 'in doğru ve güvenli kullanımı konularında uzaktan ve yüz yüze eğitimler almıştır. Eğitimler konusunda öğretmenlere sık sık bilgilendirme yapılmaktadır.

 

11.   Okulumuzun internet sitesinde e-güvenlik konusunda, güvenliweb.org.tr. sitesinin linki bulunmaktadır. Site hakkında öğretmenlerimize ve öğrencilerimize sık sık bilgilendirme yapılmaktadır.

 

12.   Okulumuzda güvenli internet günü kutlamalarında, konu ile ilgili seminerlerde güvenliweb.org.tr. sitesinden alıntılanan bilgi broşürleri ve kendi tasarladığımız afiş ve broşürler dağıtılmaktadır.

 

13.   Öğrencilerimize yeni çıkan teknolojileri tanıtma ve geleceğin mesleklerinde teknolojini önemi konusunda sık sık bilgilendirme yapılmaktadır.

 

14.   Okulumuzda Dijital vatandaşlık ve e-portfolyo konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapılmaktadır.