Nis

Öğrencilerimize yönelik kişisel verilerin korunması konusunda bilinçlendirme semineri düzenlendi. Seminerde kişisel veri kavramı, kişisel verilerden sorumlu kişi, ve kişisel verilerin korunmasının önemi gibi konular ele alındı. Öğrencilerimiz, kişisel verilerin korunması konusunda daha bilinçli hale gelerek dijital dünyada daha güvenli bir şekilde hareket etme konusunda bilgilendirildi.

Mrt

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki Merkezî Sınav'ın başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı.

Mrt

Bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşımızın kabulünün 103.  yıl dönümünü büyük bir kıvançla kutladık.  Ebediyete intikal etmiş olan ve "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" diyen büyük şair Mehmet Akif Ersoy' u da bu vesileyle saygıyla yad ettik.

Mrt

Bilim ve teknolojinin önemini vurgulamak ve bilimsel düşünme yeteneğine sahip nesiller yetiştirmek hedefiyle, 1998 yılından itibaren her yıl 8-14 Mart tarihleri Bilim ve Teknoloji Haftası olarak kutlanmaktadır.

Ock

2023-2024 eğitim-öğretim yılı 1.dönemini dereceye giren öğrencilerimizi ödüllendirdiğimiz törenle sonlandırdık. Bütün öğrencilerimize iyi tatiller dileriz.

Ock

Eğitim öğretim döneminin son haftasında planlanan sosyal etkinliklerden Teknofest tanıtım planı kapsamında öğrencilerimize tanıtım videoları ve çizgi filmler izletildi. https://t3kys.com/ adresinden üyelik işlemleri ve takım oluşturma basamakları anlatıldı. Proje fikirlerini önceden hazırlayan öğrencilerimiz, projelerini yazıya geçirip, yarışma başvurularını tamamladılar.

Proje fikirleri geliştiren bazı takımlar, ilk prototoiplerini oluşturdular. Yarışmacı takımlarımıza başarılar diliyoruz.

Ock

Okulumuz öğretmenlerinnin hazırlayıp sunduğu "Ben Bir Öğretmenim" isimli müzikal tiyatro oyunu Büyükçekmece AKM sahnesinde sergilendi. Sosyal Bilgiler öğretmenimiz Nalan Karaman Akgün'ün yazıp yönettiği, Orkestra şefliğini Matematik Öğretmenimiz Remzi Uzgidim'in yaptığı oyunda öğretmenlik mesleğinin kutsal yönü bir kez daha vurgulandı. Oyunun aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Ara

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Erken Çocukluk Aylık Aile Eğitim Bülteninin Aralık Sayısı yayınlanmıştır. Velilerimiz bültenin tamamına bağlantıdan ulaşabilirler.

Ara

"Anasınıfı-B şubesi olarak "Dilimizin zenginlikleri" projesi kapsamında, veli katılımıyla "Etkileşimli kitap okuma" etkinliğimizi gerçekleştirdik

Ara

6. SINIFLAR  İÇİN DUYURU:

Türkçe dersi 1. dönem 2. ortak yazılı sınavı 26 Aralık 2023 salı günü saat  09:40- 10-20 arasında olacaktır

Matematik dersi 1. dönem 2. ortak yazılı sınavı 26 Aralık 2023 salı günü 11:00- 11:40 arasında olacaktır.

Kas

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı genel veli toplantımız 26 Kasım Pazar günü saat 13.00' te başladı. Velilerimizin yoğun katılım sağladığı toplantıda, velilerimiz farklı branş öğretmenleri ile görüştüler. Öğretmenlerimiz, öğrenci davranışları, veli-öğrenci ilişkisi konularında değerlendirmelerde bulundular. Velilerimiz, akademik başarıyı arttırmak için neler yapılabileceği konusunda bilgilendirildiler.

Katılımlarından dolayı velilerimize teşekkür ederiz.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü ilçe çelenk sunma ve kutlama töreni okulumuz tarafından gerçekleştirildi. Çelenk sunma töreninin ardından yapılan kutlama töreninde emektar öğretmenlerimize hizmet şeref belgeleri takdim edildi. Aday öğretmenlerimiz de yeminlerini ettiler. Ayrıca törende okulumuz öğretmenlerinin hazırlamış olduğu "Ben Bir Öğretmenim" isimli müzikal tiyatro gösterisi sahnelendi.

İz bırakan Öğretmenler Günü programımızın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür eder,  tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarız.

Kas

Anasınıfı- B şubesi öğrencilerinin Dünya Çocuk Hakları ile ilgili etkinliği. Sizlere söyleyecek sözleri var!

Ekm

Büyükçekmece Okullararası Kaymakamlık Kros Koşusunda yıldız erkekler kategorisinde ilçe 3.'sü olan takımımızı tebrik eder, başarılarının devamını diliyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında bizi onurlandıran öğrencilerimizle gurur duyuyoruz.