T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BÜYÜKÇEKMECE - Akçansa Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu

Design and Produce with Code for a Green World eTwinning Projemiz Sanal Sergimiz

Design and Produce with Code for a Green World eTwinning Projemiz Final Sergimiz. İyi seyirler dileriz. Paylaşım kodumuz ile bilgisayardan giriş yaparsanız videoları rahatlıkla izleyebilirsiniz. https://edu.cospaces.io/FFR-GSA

KÜRESEL ISINMA

Atmosfere salınan gazların neden olduğu düşünülen sera etkisinin sonucunda, Dünya üzerinde  ortalama sıcaklıklarda görülen artışa verilen isimdir. Küresel ısınma, dünyanın ortalama sıcaklık değerlerindeki iklim değişikliğine yol açabilecek artışı ifade eder. Dünya iklim sisteminde değişikliklere neden olan küresel ısınmanın etkileri en yüksek zirvelerden, okyanus derinliklerine, ekvatordan kutuplara kadar dünyanın her yerinde hissediliyor. Kutuplardaki buzullar eriyor, deniz suyu seviyesi yükseliyor ve kıyı kesimlerde toprak kayıpları artıyor. Peki neler yapılmalı yenilenebilir  enerji kaynaklarının kullanılması, fosil yakıttan uzak durulması bu önlemlerden sadece bazıları.

Projemiz süresince İklim değişikliği sorununun nasıl çözülebileceğine dair beyin fırtınası, araştırma, soru cevap gibi yöntemler kullandık.  Robotik materyallerle çalışmalarımız oldu. Robotik hakkında çok sayıda eğitim, birçok web semineri yaptık. Ardından öğrencilerimiz arduino  malzemeleriyle robotik tasarımlar yaptılar. Şimdi projenin son sanal sergisini paylaştık. Videoları bilgisayarda izleyebilirsiniz. İyi seyirler dileriz.

Bağlantı Linki:  https://edu.cospaces.io/FFR-GSA

Kare Kod:   

27-05-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.05.2021 - Güncelleme: 27.05.2021 13:14 - Görüntülenme: 897
  Beğen | 4  kişi beğendi