Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun ve milli egemenligimize kavuşmanın 101.yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutlamanın mutluluğunu yaşıyor, bu günü geleceğimizin teminatı olan çocuklara armağan eden Mustafa Kemal Ataturk' ü  saygıyla anıyor, bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'ni kutluyoruz.

Open Your Door to Digital Age isimli Erasmus Projemiz kapsamında her hafta gerçekleştirdiğimiz Online Arduino dersinde öğrencilerimiz bu hafta buton kontrolünü öğrendiler.

Her hafta online olarak gerçekleştirdiğimiz 3D kursumuzda bu hafta kişiye özel kağıt bardak tutacağı tasarladık ve bastık. Kağıt bardaklara sıcak bir içecek koyduğumuzda iki bardak kullanmak yerine kişiye özel kağıt bardak tutacağı kullanarak hem yanmaktan kurtuluyoruz hem bardak israfını önleyerek doğanın korunmasına yardımcı oluyoruz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferinin 106. yılı nedeniyle görsel sanatlar dersinde yapılan öğrenci çalışmaları. Emeği geçen tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

KORKMA!  Diyerek başladı dizelerini yazmaya.  BU NE CÜRET? dedi yurdunu işgale gelen düşmanlara. Işık tuttu dizeleriyle HÜR YAŞAMA HAKKI Olan evlatlara! İşte bu vatan evladı o günden sonra KORKMADI! HÜR YAŞADI! HÜR YAŞAYACAK! İSTİKLAL MARŞI'MIZIN 100.YILI KUTLU OLSUN! Okulumuz İngilizce Öğretmeni Nilüfer Özalp ve öğrencilerine emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

Akçansa fsm ortaokulu özeleğitim öğrencileri 8 Mart dünya kadınlar gününüzü kutluyor.

Şbt

Güvenli İnternet günü kapsamında duyurularımız okul web adresinden, sosyal medyadan, ebadan ve veli gruplarından yapılmıştır. Okulumuzda yürütülmekte olan projeler ile desteklenmiştir.

Şbt

Akçansa Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu adına İngilizce öğretmeni Nilüfer Özalp ve Matematik öğretmeni Hatice Türk Emekli ve 7/K 'dan Zeynep Nilsu Canbaz, 7/I' dan Muhammed Ömer Yalçınkaya, 8/J' den Elif Çevik, 8/L'den Aras Gürel ve ve 8/K'dan İrem Beyza Anarat isimli öğrenciler "You are my challenge!" isimli Erasmus+ Avrupa Birliği projesi için pek çok sağlıklı yaşam aktivitelerine katılmak, bağımlılık çeşitleri ve onlardan korunma yollarını öğrenmek için 2. ulusötesi toplantısı için Romanya' ya olan ziyaretini 8-15 Şubat 2020 tarihleri arasında tamamlamış bulunmaktadır. Proje toplantısına katılan ülkeler Turkiye, Romanya, Portekiz ( Madeira Adası),Hollanda ve Letonya projenin ilk iki gününde evsahibi ülke öğrenci ve aileleriyle tanışmış, Romanya okul kampüsünü gezip eğitim faaliyetleri hakkında bilgi almış, okulun bulunduğu Targu Neamt şehrini ve kültürel değerleri hakkında bilgi almıştır. Ayrıca her ülke kendi ülke, kasaba ve okuluyla ilgili sunumlarını partner ülkelere sunmuşlardır.Sağlıklı yaşam etkinlikleri kapsamında Toplita isimli şehirdeji en yüksek dağa gidilmiş ve kayak merkezinde kızak ve kayak dersleri alınmıştır.

Romanya toplantısının diğer günlerinde öğrencilerimiz Iasi şehrine gitmiş, şehrin en köklü üniversitesinde üniversite hocalarının önderliğinde 3 bölümden oluşan madde ve sigara bağımlılığıyla ilgili atölye çalışmalarına katılmış, sonrasında da öğrendikleriyle ilgili genel değerlendirme anketlerine katılmışlardır. Ayrıca yine Iasi şehrindeki 2015 yolunda seçilmiş Dünya'nın en güzel kütüphanesinde binanın tarihi süreci ve üniversite hakkında bilgilendirici bir sunuma katılmışlardır. Daha sonrasında okulda bağımlıkla öncesi ve sonrası ile ilgili karma gruplar halinde resim çalışmaları yapmışlar ve yabancı öğrencilerle konu hakkındaki görüşlerini paylaşmışlardır. Bunun yanısıra öğrencilerin birbirlerini daha iyi tanımaları için çeşitli atölye çalışmalarında bir araya gelmişlerdir. Dahası her ülke önceden hazırlamış oldukları bağımlılık konulu sunumlarıyla diğer öğrencilere didaktik bilgiler vermişlerdir. Son olarak öğrenciler Romanya partner okul tarafından verilen katılım sertifikalarını Proje koordinatörü taraf.

Ayrıca yabancı öğrenci ve öğretmenlere damat halayını öğrettik ve hep beraber Türk müzikleri eşliğinde dans ettik.

Şbt

Akçansa FSM Ortaokulu olarak "You are my challenge! " isimli projesi nedeniyle 8-15 Şubat tarihleri arasında Romanya nın Tirgu Neamt şehrinde 2. Ulusötesi toplantısına 2 öğretmen 5 öğrenciyle katılmak için yola çıkmışlardır.

Ara

Bağımlılıkla Mücadele konulu "You are my Challenge"  Erasmus + Proje Toplantısı için Portekiz'in Madeira adasındayız

Eylül 2017 - Ağustos 2019 tarihleri arasında yürüttüğümüz Let's be a Rainbow isimli Erasmus projemizin 2 yıllık proje sürecini özetleyen proje broşürüne aşağıdaki linkten ulaşabililirsiniz

Kas

Okulumuzca yürütülen, Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve 1 Eylül 2017-31 Ağustos 2019 tarihleri arasında sürdürülecek olan Erasmus+ projemiz "Let´s be a rainbow"un ilk toplantısı, proje ortağı ülkelerden olan Portekiz´in Madeira Adasında yapılmıştır. Toplantıya Romanya, İsveç, İtalya ve Okulumuzdan öğretmenler katılmıştır. Bir sonraki hareketlilik Mart ayında öğrencilerle Romanya´ya yapılacaktır.