Design and Produce with Code for a Green World eTwinning Projemizin tanıtımını yaptığımız sergide birçok ilçeden eTwinning projeleri segilendi. Okulumuz öğretmenlerinden Gülşah Çetin'in yürütücülüğünü gerçekleştirdiği  Design and Produce with Code for a Green World isimli küresel ısınma ve robotik konularının disiplinlerasrası bir yaklaşımla işlendiği eTwinning  projemizin İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sergi Salonunda tanıtımını yaptık.

9 Şubat Dünya Güvenli İnternet gününde başlayan ve 15 Marta kadar devam eden Together for Safer Internet isimli Etwining Projemizin final ürünleri şu şekildedir.

10-16 Mayıs Engelliler haftası etkinliği #ENGELTANIMIYORUZHASHTAGCALIŞMASI

Bu şarkı hazırlanırken webener yapılarak çocuklar online olarak fikirlerini yazdılar ve dile getirdiler. Ancak konuyla ilgili birden fazla konu oluşması sebebiyle ortak karar verilerek, sonrasında öğrencilerimiz şarkı sözü fikirlerini sayfalar ''ŞARKI SÖZÜ OLUŞTURMA'' alt başlığında eklediler; sayfalar ''KELİME BULUTU'' alt başlığında şarkımızın hangi konuyu içermesi gerektiği ile ilgili fikirlerini belirttiler. Kelime bulutunda en fazla öne çıkan bölünebilme kuralları konusu üzerine yoğunlaşarak şarkımızı bu konu ile ilgili yazmaya karar verdik. Daha sonra sözlerin şarkı haline gelebilmesi için, sözler bir  öğretmenimiz tarafından düzenlendi. Düzenlenen bu sözler üzerine başka bir öğretmenimiz tarafından beste oluşturuldu. Bu beste öğretmenimiz  tarafından ev ortamında, birkaç enstrümanla çalınarak, söylenerek ve VN PROGRAMI kullanılarak pilot bir kayıt oluşturuldu. Bu kayıt tek tek öğretmenlerimiz aracılığıyla öğrencilere ulaştırıldı. Daha sonra öğrenciler kulaklıklarla yönergeye uygun olarak video kayıtlarını alarak gönderdiler. Sonrasında videolar uygun şekilde kesilip,  düzenlenip,VİDEO MAKER programı kullanılarak birleştirildi.

Proje öğrencilerimizden Defne T.' nin hazırladığı video

eTwinning Projemiz kapsamında Nisan ayı ortak etkinliği olarak Kodugamelab oyunlaştırma aracında takım takım çalışılıp, iklim değişikliği konulu oyun tasarımı yapıldı

We code life, we learn by coding eTwinning projemiz öğrenci poster çalışmaları ile Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu günü gururla kutluyoruz.. eTwinning İSTANBUL  eTwinning Türkiye  ETwinning Europe  Etwinning school Turkey  eTwinning Moldova Gülşah Çetin

Şarkılarla 23 Nisan ....

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI'MIZ KUTLU OLSUN

Anasınıfı A Şubesi öğrencilerimizin evlerinden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması

Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun ve milli egemenligimize kavuşmanın 101.yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutlamanın mutluluğunu yaşıyor, bu günü geleceğimizin teminatı olan çocuklara armağan eden Mustafa Kemal Ataturk' ü  saygıyla anıyor, bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'ni kutluyoruz.

Open Your Door to Digital Age isimli Erasmus Projemiz kapsamında her hafta gerçekleştirdiğimiz Online Arduino dersinde öğrencilerimiz bu hafta buton kontrolünü öğrendiler.