Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Törenimizden Kareler...

"GURUR TABLOMUZ"

TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sosyal İnovasyon Kategorisinde Finalist Takım olmaya hak kazanan öğrencilerimiz Gözde ve Ahmet KARAOĞLU'nu davet ederek onure eden İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hasan Uygun'a teşekkür eder, projede emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Nis

Robotik kodlama egzersizi çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Bu hafta tinkercad de 3boyutlu İngiliz anahtarı ve bir müzik aleti tasarımı yaptık. Baskıya uygun olanlardan seçim yaptık.

Teknofest 2023 te finaldeyiz!

İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sosyal İnovasyon Kategorisinde  "Akçansa FSM'li Kardeşler" Takımı finalist takım oldular!

Ara

Okulumuz 5. Sınıf öğrencileri ile gerçekleştirdiğimiz Robotik Kodlama Egzersiz Çalışmamızda bu hafta öğrencilerimiz Tinkercad uygulamasını tanıyıp, LED ve buzzer elemanlarını çalıştırdılar. @buyukcekmecemem @al_bayrakmehmet @istanbulilmem @tinkercad

Ekm

Cumhuriyetimizin 99. Yılını her yıl olduğu gibi yine büyük bir çoşku ile kutladık.

Ekm

Okulumuz 5. Sınıf öğrencileri ile Robotik Kodlama kursumuzun 2. Haftasında Arduino UNO ile mblock kullanımını aktarıp, devre elemanlarından LED ve direnci tanıdık ve ledlerimizi yaktık

Eyl

Okulumuzda tamamlanan "you are my challenge" isimli projemizin final ürünleri hazırlanmıştır. Ürünlerimizin amacı öğrencilerin sağlıklı bir yaşam biçimi benimsemeleri ve bağımlılıklardan uzak durmalarını sağlamak, onların farkındalıklarını arttırmak ve sağlıklı yaşam biçimini hayatlarının bir parçası haline getirmektir. Bu kapsamda yapılan çalışmalar 3 adet ürün dosyası olarak hazırlanmıştır. Birinci kısımda bağımlılıkların ne olduğu nasıl gençlerin bağımlı hale geldikleri ve bunlardan uzak durma yolları  anlatılmıştır. İkincisinde bağımlılıklarla ilgili yapılan bir araştırmanın sonuçları incelenmiştir. Üçüncü ürün olarak da, okullarımızda kuracak olduğumuz Avrupa Birliği kulüpleri ile ilgili çalışma biçimleri amaçları ve yöntemleri açıklanmıştır.

Ağu

Proje toplantımızın ikinci gününde misafirlerimizle Dolmabahce Sarayı,Ayasofya Camii, Yerebatan Sarnıcı, Galata Kulesi ve Kapalicarşıyı  gezdik. Bugünde projemizi sonlandırarak katilimcilarimiza sertifikalarını takdim ettik.

Ağu

Okulumuzda yürütülmekte olan "you are my challenge" isimli projemizin final toplantisi için Romanya, Hollanda, Portekiz ve Letonya 'dan gelen öğretmenlerle çalışmalara başlanmıştır. Toplanti 24-26 ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek ve proje sonlandirilacaktir.

Ağu

Okulumuz Bilişim Teknolojileri öğretmeni Gülşah Çetin ve öğrencilerinin 2021-2022 egitim öğretim yılında çalışmalar yürüttükleri 4  eTwinning projesinden Ulusal Kalite Etiketi başvurusu sonucunda sevindirici haberler gelmiştir.

Haz

2020-2021 eğitim öğretim döneminde okulumuz öğretmenleri Leman Çıtak (Matematiğin Sesi) ve Gülşah Çetin(Design and Produce with Code for a Green World, We Code Life, We Learn by Coding) tarafından yürütülen eTwinning projeleri 1 Haziran 2022'de İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen törende kalite etiketleri ile ödüllendirilmilştir. Ayrıca okulumuz Ulusal Kalite Etiketi Levhası almaya hak kazanmıştır.

2021-2022 eğitim öğretim yılında yürütülen 6 eTwinning projesinde görev alan öğretmen ve idarecilerimizle okulumuz eTwinning duvarı hazırlanmış ve okul kalite etiketi levhamız da duvara asılmıştır. Bu sene yürütülen eTwinning proje faaliyetlerinde görev alan öğretmenlerimiz:

1. Gülşah Çetin(Dive into Amazing World of Artificial Intelligence, Arduino by Tinkercad, The Secret Garden of Numbers, Be Active with Web 2.0)

2. Leman Çıtak(The Secret Garden of Numbers)

3. Serap Yanardağ(Let's Explore The World of Techonology, The Secret Garden of Numbers)

4. Zeynep Ölmez(Arduino by Tinkercad)

5. Nezahat Kanlı (Göçmen Çocuklar Türkçe Dersinde)

6. Arzu Toraman (Göçmen Çocuklar Türkçe Dersinde)

Haz

Okulumuzda 2020-2021 eğitim öğretim yılında yürütülen Design and Produce with Code for a Green World ve We Code Life, We learn by Coding eTwinning projelerinden okulumuz bilişim teknolojileri öğretmeni Gülşah Çetin kalite etiketini 1 Haziran 2022 de düzenlene törende almıştır. Okul Kalite Levhamizi da teslim alarak, okulumuza yeni bir başarı daha getirmiş bulunmaktayız.

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Programımız çoşkuyla tamamlandı. Özel Eğitim sınıfı öğrencilerimizin de gösterilerini sergilediği programda Atatürk ve silah arkadaşları saygıyla anıldılar.

/meb_iys_dosyalar/34/06/732964/dosyalar/2022_05/20110905_WhatsApp-Video-2022-05-20-at-10.39.32.mp4

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, her yıl 19 Mayıs tarihinde kutlanan, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin resmî bayramıdır.

May

Akçansa Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu ürettiği eTwinning projelerine bir yenisini daha ekledi:

Projemiz Yerel basında haber yapıldı içeriğe ulaşmak için bağlantıya tıklayın:

Be Active with Web 2.0 ile Akçansa Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu Öğretmen- öğrenci işbirliğiyle üretilen bu projede öğrencilerin web 2.0 araçları ile daha zengin ve işlevsel içeriklerle öğrenmeleri amaçlanıyor.